Dag tot dag

la palma westen

La Palma Rondreis van Dag tot Dag

De beschrijving van Dag tot Dag is een voorbeeld van hoe de rondreis er uit kan zien. Iedere rondreis die we samenstellen is uniek en speciaal voor jou samengesteld.

We boeken voor de rondreis drie of vier sfeervolle en comfortabele accommodaties in de mooiste gebieden van La Palma. In de week na het maken van de boeking ligt de reisgids al bij je thuis op de mat.

Bij aankomst staat de auto voor je klaar en kun je direct op pad. Duidelijke routes wijzen je de weg naar de geboekte onderkomens.

Hoe je straks de dagen op het eiland gaat invullen bepaal je helemaal zelf aan de hand van de informatie in de reisgids.

Verblijf in comfortabele onderkomens en ontdek het wonderlijke eiland  La Palma in je eigen tempo.

puerto naos
Strand van puerto naos

Dag tot Dag: Aankomst op La Palma.

Het vliegveld bevindt zich op 15 minuten rijden van de koloniale hoofdstad Santa Cruz. De rondwandeling is een aangename kennismaking met het historische stadje.

Het kan geen kwaad om een kaarsje aan te steken in het bedevaartkerkje. Vanaf een troon van zilver waakt de beschermheilige Nieves over het geluk en de gezondheid van de eilandbewoners.

Pak voor het vallen van de avond een terrasje op een van pleinen en laat het Palmese leven aan je voorbijgaan. De restaurants op La Palma zijn tot middernacht geopend.

la palma by night
Santa Cruz de la Palma

Hoogste top

Over de kraterrand van de Caldera de Taburiente kan een spectaculaire wandeling worden gemaakt. Het uitzicht in de grootste erosiekrater ter wereld en de omringende Canarische Eilanden is groots en indrukwekkend.

Lager aan de kust bevindt zich het strand Playa Nogales waar je helemaal alleen kan zijn met de golven.

Wandelaars zullen gaan genieten van een junglewandeling door het nevelwoud Cuba de la Galga. De dag is te kort om alle bezienswaardigheden van La Palma te bezoeken.

top van la palma
De kraterrand van de Caldera de Taburiente

la palma westen

waterval la palma
Waterval in de Barranco del Agua

San Andres en laurierbos

De rondreis gaat verder richting het noorden. Onderweg kunnen verschillende stops worden gemaakt en valt er veel te zien.

San Andres is een van de mooiste dorpjes van La Palma. Op het plein naast de kerk kun je lekker eten en is het aangenaam toeven.

Wandelaars maken de dagtocht naar de bronnen Marcos en Cordero in het laurierbos Los Tilos. De waterval in de kloof Barranco del Agua is vanaf het bezoekerscentrum eenvoudig te bereiken.

De accommodatie die we in het noordoosten van La Palma voor je kunnen boeken is gelegen aan zee en het natuurlijke zeezwembad Charco Azul.

noorden la palma
El Tablado in het noorden van La Palma

Het noorden van La Palma.

Het magnifieke en authentieke noorden van La Palma heeft niet alleen ons hart gestolen. Het noorden mag niet ontbreken tijdens de rondreis.

De kustwandeling tussen Barlovento en Santo Domingo is een van de hoogtepunten van de rondreis.

Het laurierbos La Zarza is een sprookjesachtige kloof begroeit met prehistorische varens en laurierbomen. Het leven is keuzes maken en op La Palma zal dat niet anders zijn.

In het noorden van La Palma kunnen we een bed and breakfast voor je boeken in Franceses en El Tablado.

la palma westenDrakenbloedbomen in Las Tricias

Las Tricias en Puntagorda

Las Tricias, je willen gaan wonen in een van de pittoreske boerenhuisjes met kleine tuintjes met fruitbomen en groentes.

De wandeling gaat langs een imposante drakenbloedboom en de holen waar de oorspronkelijke bewoners voor de komst van de Spaanse veroveraars leefden.

Aan de kust zijn enkele kleine stranden te vinden, in de reisgids staat omschreven hoe je er kunt komen.

Wanneer de luxe grotwoning Lagarto in Puntagorda nog beschikbaar is, zullen we niet twijfelen om deze bijzondere en romantische accommodatie voor je te reserveren.

la palma puntagorda
El Puertito in Puntagorda

Dal van Aridane

De overgang vanuit het slaperige noorden naar het levendige Dal van Aridane in het westen van La Palma is groot. Het is even wennen om na het stoplichtvrije noorden te moeten wachten voor rood.

In het Dal van Aridane valt oneindig veel te beleven. Vanuit Los Llanos heb je toegang tot de gigantische erosiekrater Caldera de Taburiente. De wandeling naar het hart van deze krater is een belevenis. El Paso biedt toegang tot de vulkaanroute. Vanuit de haven van Tazacorte vertrekt dagelijks een boot opzoek naar dolfijnen.

Aan de kust bevinden zich de zonnigste en beste stranden van het eiland. Er gaat niets boven lekker eten bij ondergaande zon in een van de restaurantjes aan zee. Het is vakantie!

caldera la palma
Caldera de Taburiente

la palma westenValle de Aridane met zicht op Los Llanos

Het vulkanische zuiden

La Palma is een eiland van grote contrasten. De autorit vanuit het vruchtbare Dal van Aridane naar het vulkanische maanlandschap in het zuiden is slechts 40 minuten.

De korte vulkaanroute van twee uur start in een bar in Los Canarios met versgebakken amandelkoekjes en een mini-glaasje malvasia wijn. Vanuit het dorp volg je het wandelpad GR-131 over de lavastroom van de Teneguia, de jongste vulkaan van de Canarische Eilanden.

Op het zuidelijke puntje van La Palma bij de vuurtoren bevinden zich de zoutvelden en een restaurant. Het strand Playa Zamorra is ideaal voor een plons in de Atlantische Oceaan.

zuiden la palma
Vulcan Teneguia en San Antonio in het zuiden van La Palma

Rondreis verlengen

Stel het vertrek nog even uit met het verlengen van de rondreis of een verblijf in een vakantiehuis.

We kennen het eiland en helpen je graag bij het samenstellen van een onvergetelijke vakantie naar La Palma.

We kijken uit naar je e-mail!

ln.sierdnor-amlapalobfsctd@ofni

vakantiehuis la palma
Vakantiehuisje op La Palma
Scroll naar boven