acai berry | make money


Van dag tot dag – Individuele rondreis La Palma.

Ontdek La Palma
Nevelwouden, vulkaantoppen, pijnboombossen, authentieke dorpjes , drakenbloedbomen en stranden, je zult het allemaal gaan beleven tijdens deze individuele rondreis op het bijzondere eiland La Palma!

La Palma Rondreis
Om al dit schoons op je gemak te gaan ontdekken, hebben we de individuele La Palma rondreis samengesteld waarbij de mooiste gebieden en streken van La Palma worden bezocht. Bij aankomst op La Palma ontvang je een comfortabele auto, de routes naar de door ons met veel zorg gereserveerde accomodaties en het uitgebreide informatiepakket.

Tips
Aan de hand van de door ons gegeven tips en informatie zal je het beste uit je La Palma vakantie gaan halen. De rondreis geeft je alle vrijheid om zelf de invulling van dag tot dag te bepalen. Ontdek La Palma op je eigen tempo en maak op deze manier de reis die het beste bij je past. Omdat je zelf een keuze maakt uit het uitgebreide aanbod van tips en aanbevelingen die je zult ontvangen bij aankomst is de volgende dag tot dag een voorbeeld.

- Klik op een foto op de kaart rechts voor een overzicht van de rondreis van dag tot dag -

Rondreis kaart

Het Zuiden Vulkaanroute El Remo Santa Cruz de la Palma Caldera de Taburiente San Andres Het Noorden Las Tricias

Dag 1: Aankomst op La Palma.

Het vliegveld bevindt zich op 15 minuten van het historische stadje Santa Cruz. De speciaal voor de La Palma Rondreis samengestelde stadswandeling gaat dwars door de oude stad. Het kan geen kwaad om aan het begin van de rondreis een kaars aan te steken in het bedevaartskerkje Las Nieves.

De beschermheilige van het eiland heeft La Palma al voor veel rampen behoed en zal je beschermen op de reis over haar eiland. Natuurlijk geven we je ook tips waar je overheerlijk kunt eten.

Santa Cruz de la Palma
Gezellig straatje in Santa Cruz.

Roque de los Muchachos
Hoogste top van La Palma.

Dag 2. Rondreis La Palma. 

Waarom niet de week beginnen met het hoog(s)te punt van de rondreis. Duizelingwekkend is de enorme erosiekrater de Caldera de Taburiente, het uitzicht onvergetelijk.

Over de kraterrand kan een spectaculaire wandeling worden gemaakt. Lager aan de kust bevind zich het strand Playa Nogales waar je helemaal alleen kan zijn.

Wandelaars zullen gaan genieten van een junglewandeling door het nevelwoud. Voor waaghalzen hebben we een avontuurlijke wandeling in petto.

Dag 3: San Andres

San Andres is misschien wel het mooiste dorpje van La Palma. Op het terras naast de kerk is het zeer aangenaam toeven.

Via de kust gaat een wandelpad naar de zwembekkens Charco Azul. Hogerop stromen de belangrijkste bronnen van La Palma, voor wandelaars een onvergetelijke tocht.

Charco Azul
Zwembekkens Charco Azul.

La Zarza
Mysterieus laurierbos in het noorden.

Dag 4: Het Noorden van La Palma.

De reis gaat verder via het magnifieke groene noorden in de richting van het westen. De steile rotskust is spectaculair en voor wandelaars zijn de diepe kloven een uitdaging om van dorp naar dorp te wandelen.

In bijna ieder dorp is er wel een kroegje om de dorst te lessen. Je zult ontdekken dat ieder dorp anders is van sfeer. Het valt niet te vermijden om tijdens de reis keuzes te moeten maken.

We zetten je op het spoor van een sprookjeswandeling, een prachtige kloof dicht begroeit met prehistorische varens, laurierbomen en rotsinscripties van de oerinwoners.

Dag 5: Las Tricias

Las Tricias, je zou er zo willen gaan wonen in één van de pittoreske boerenhuisjes met kleine tuintjes met fruitbomen en groentes. De wandeling gaat langs een imposante drakenbloedboom en de holen waar de oorspronkelijke bewoners voor de komst van de Spaanse veroveraars leefden.

Aan de kust zijn enkele kleine stranden te vinden, in onze tips staat omschreven hoe je er kan komen.

DrakenbloedbomenPittoreske streek in het noord-westen van La Palma.

Caldera de Taburiente
Wandelen in een enorme krater.

Dag 6: Caldera de Taburiente

Wandelen in de gigantische erosiekrater de Caldera de Taburiente is een belevenis. Een taxi brengt je omhoog waarna je 16 kilometer later na een onvergetelijke natuurwandeling gemaakt te hebben weer uitkomt bij de auto.

Voor de niet wandelaars geven we tips hoe je zonder inspanning een blik kunt werpen in deze krater. Het dal van Aridane is de zonnigste plek op La Palma en kent enkele aangename stranden. Vergeet tijdens de rondreis vooral niet dat het vakantie is.

Dag 7: Het vulkanische Zuiden

Vandaag staat het vulkanische zuiden op het programma. We geven het geheim prijs hoe je het beste de grote of de kleine vulkaanroute kunt bewandelen. Vanuit de haven van Tazacorte vertrek dagelijks een boot opzoek naar dolfijnen.

Op het zuidelijke puntje van La Palma is een baaitje waar je het gehele jaar door kunt zwemmen en snorkelen. Misschien wel een laatste verfrissende plons en een zonnebad voordat morgen de terugreis alweer moet worden begonnen.

Zoutpannen in het zuiden
Zoutvelden aan de voet van de vulkaan.

Charco Verde
Zonnige stranden in het westen.

Dag 8: Terug naar huis?

Terugkeer naar huis, of je stelt het nog even uit met het verlengen van de rondreis om iets meer tijd te hebben om La Palma te gaan beleven.

Ook kan La Palma Oceaanzicht voor de tweede week een comfortabel vakantiehuis voor je organiseren.

Vraag naar de mogelijkheden!

Viajes Corazón, S.L. | CIF: B38935854 | laatste wijzigingen: zaterdag 4 februari 2015